Choď na obsah Choď na menu

Najlepšie casemody z Quakeconu

13. 7. 2012

Najlepšie casemody z Quakeconu

 

15 najkrajších a najzaujímavejších modifikovaných PC skriniek si môžete pozrieť v galérii na thinkcomputers.org. Medzi skrinkami sa nájdu rôzne kvalitné kusy, od vyslovene gýčových a škaredých až po remeselne dokonale prepracované a skutočne originálne case-i.. Trochu detailnejšie si opíšme tri skrinky, ktorým sa ušlo miesto na pódiu pre víťazov.

 

Na treťom miesta sa umiestnil chlapík guido-anchovy s jeho „Project Donkey Kong“ (obr. 1 a 2). Barton 2500+, 1 GB RAM a Radeon 9800 Pro uzatvoril do skrinky, ktorá by ako z oka vypadla coinupovému automatu z pred pár desiatok rokov. Výroba skrinky mu zabrala vyše 100 hodín čistého času a najväčší problém mal so zohnaním LCD displeya, ktorý nakoniec kúpil z pokazeného notebooku na eBay.

 

tretie1.jpgtretie2.jpg

 

Striebornú medailu si odniesol Kyle s modom „Fish Tank“ (obr. 3 a 4). Tento výtvor zaujme skôr pretaktovacím potenciálom ako svojim vzhľadom. Deafaultný Prescott 2,4 GHz je totiž pretočený o celý 1 GHz na 3,4 GHz. Na fotkách si ešte všimnite praktickú vodnú „chladničku“ s nápojmi, v ktorej sa určite chladia vždy iba nealkoholické nápoje :).

druhe1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

druhe2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No a na najvyšší stupienok sa vyštveral „Project Lament“ (obr. 5 a 6), presnejšie povedané si na neho vystúpil jeho autor, ARTbyTROY. Vybudovanie tohto Hellraisera mu trvalo vyše 7 mesiacov a všetky práce si robil ARTbyTROY sám. V pažiach figuríny sú umiestnené reproduktory, dokopy model osvecuje cca 70 LEDiek, použité je vodné chladenie a 6“ LCD display (to si asi sám nerobil :)). Za prvé miesto autor zinkasoval 2500 dolárov v hotovosti. 

 

prvy1.jpg