Choď na obsah Choď na menu

Recenzia-ThermalTake VK6000 Elements - skriňa plná prekvapení

7. 9. 2012

ThermalTake (TT)

Propagácie tejto skrine hlásia, že bola vytvorená pre profesionálov, my sa dnes pokúsime zhodnotiť, ako sa to ThermalTake podarilo a či by mali všetci profesionáli teraz spozornieť.

 

Spoločnosť ThermalTake podľa môjho názoru nie je potrebné až tak predstavovať, pochybujem totiž, že tu je niekto, kto by niekedy nepočul alebo nemal možnosť vyskúšať nejaký ich výrobok. Aj napriek tomu, alebo možno práve preto si myslím, že neexistuje v tomto segmente trhu spoločnosť, ktorá by ponúkla toľko inovácií a zároveň toľko kontroverzných produktov. Aspoň takto to vnímam ja.

 

logo-thermaltake.jpg

 

Mal by som ale najskôr začať históriou spoločnosti. Tá sa datuje od roku 1999, kedy bola v USA založená spoločnosť Thermaltake Technology Co., Ltd. Tá sa už od prvopočiatku začala zaoberať výrobou počítačových skríň, ale hlavne chladiacich systémov pre počítačové zostavy. Hneď nasledujúci rok totiž prichádza na trh s absolútnou novinkou, ktorou je turbínový chladič (Golden Orb), ktorého konštrukcia sa stane v nasledujúcich rokoch číslom 1 v chladení počítačov. Každý určite bude poznať napríklad najznámejšie turbíni od ZALMAN - prvý bol ale ThermalTake.

 

gobii.jpg

 

ThermalTake, ako by chcel každý rok prísť s nejakou bombou, tak v roku 2001 vstupuje na východoázijský trh rovnako rýchlo, ako to urobil v roku 2000 s Európou. A aj tu sa mu to podarí a dokonca sa stane výhradným dodávateľom chladičov spoločnosti Intel pre Áziu a Tichomorie. V tom istom roku navyše na trh uvádza opäť dnes už legendárny chladič Volcano7.

 

ttvolc7440.jpg

 

Pre nás je v tejto chvíli zaujímavý až nasledujúci rok, teda 2002, kedy ThermalTake konečne začína pracovať aj na exkluzívnych počítačových case a nesústredí sa len na chladiče. Výsledkom potom je model XaserII, ktorý sa stal vo svojej dobe v podstate tým najluxusnejším, čo si mohol človek pre PC zaobstarať. Heslom spoločnosti sa stáva "COOLall Your Life" a v rámci tejto kampane je do modelu XaserII prvýkrát inštalovaný tzv tool-less systém, teda bezšrobková montáž komponentov. To je vec do tejto doby úplne nová, teda aspoň u bežne dodávaných počítačových case.


V nasledujúcich rokoch sa potom ThermalTake snažil rozšíriť po celosvetovom trhu a veľký podiel získava hlavne v Európe. Produktová rada sa rozrastá navyše aj o komerčné vodné chladenie za zaujímavé ceny a čo sa týka počítačových skríň, tak nielen, že si ju môžeme zaobstarať nasledovníkmi modelu Xaser za nemalé peniaze, ale objavujú sa už aj modely s výrazne zaujímavejšie cenou, takže sa ThermalTake stáva dostupnejším výrobcom. Čo je pravdepodobne dobre.

 

xaser3.jpg

 

Neodpustím si ale aj svoj ​​osobný názor na tohto výrobcu. V dobách, niekdajšieho casemoddingu a počítačovým case, bola práve spoločnosť ThermalTake výrobcom toho najlepšieho, čo si človek mohol kúpiť. V podstate snáď ako jediná ponúkala case v agresívnom a odvážnom dizajne, navyše vyrobenú z hliníka. Tomu zodpovedala aj cena, ktorá sa blížila sume 300 €, však určite sa nájdu ešte iní "pamätníci" na model XaserII alebo XaserIII. Práve tretej generácie vydareného modelu Xaser sa mi veľmi príjemne na ňu spomína. A to je dnes možné kúpiť dokonca už šiestu generáciu toho modelu, ktorý je však aj dnes podobne výstredná, ako boli generácie staršie.

 

xaser2.jpg

 

My tu dnes ale nie sme kvôli modelu Xaser a už vôbec nie kvôli môjmu spomínaniu. Hlavnou témou dnešného článku nie je nič iné, než model Element S, ktorý ako by do portfólia spoločnosti ThermalTake ani nepatril. Aj tak by sa dal špecifikovať môj pohľad na tento model. V ponukách obchodov som túto case vždy len rýchlo prešiel, pretože len letmý pohľad na jej dizajn na mňa pôsobil až extrémne obyčajne, alebo skôr lacno. Až po obdržaní case k testu a reálnom zhliadnutí dizajnu musím konštatovať, že som sa hlboko mýlil. Naozaj som si myslel, že sa jedná o najzákladnejšiu case od výrobcu, ktorý dnes už len hrnie hŕbu produktov v abstraktnejším designom a zabúda na kvalitu spracovania, ale práve týmto som asi k testu zo začiatku pristupoval dosť pesimisticky.

 

xaser.jpg

 

 

Keď však píšem tento text spätne po otestovaní, tak už v tejto chvíli môžem prezradiť, že pesimizmus nahradilo nadšenie a môj pohľad na produkty ThermalTake sa opäť vrátili do tých koľají, kde boli pred niekoľkými rokmi.

 

Elegancia bez lesku

 

Keď tak premýšľam nad označením teda Element S, tak mi stále niečo evokuje ako automobilizmus nejakej športovej verzie, teda "S". A ono, keď sa pozriete hneď na krabicu alebo na samotnú case, tak by sa možno tiež dalo nad týmto zaradením zauvažovať. Čo už je dnes niečo modernejšieho, ako matná čierna farba, jemné červené lemovanie a sania na "kapote" aj na bokoch?

 

ilustrace1.jpg

 

ThermalTake nám teda prišiel na trh s akousi variáciou na športové case, ale možno to je len taký môj výmysel, ťažko povedať. Avšak case vyzerá z vonku veľmi atraktívne a pri vyberaní z krabice aj celkom robustne.Váha prázdnej case má takmer 9kg a  nie je zase to tak úplne málo, aj keď zaradil by som túto case niekde na zlatý stred.

 

ilustrace2.jpg

 

 

Tak nenápadne už som asi naznačil aj použité materiály. Veľkú časť exteriéru zaberajú plastové dielce, pravdepodobne z dôvodu pomerne zložitého tvarovania, ktoré by bolo z plechu ťažké a drahé na výrobu. Vystriekať plast do formy je proste jednoduchšie. Plasty sú našťastie ale vyvedené v matnej čiernej farbe, takže sa netreba báť odtlačkov a podobných "vád na kráse". Bočnice, ktoré sú v tomto prípade tiež pomerne "zložité" sú už ale z plechu, ale matný povrch je zachovaný a to práškovou farbou. Najlepšie ale asi bude, keď si jednotlivé časti popíšeme podrobnejšie.

 

 

ilustrace3.jpg

 

 

 

Než to ale urobím, je potreba ukázať tabuľku so špecifikáciou, aby ste sa mohli pozrieť, čo vlastne v globále kupujete a samozrejme musíme tiež začať o obale. Na papieri ThermalTake rozhodne nešetril ani náhodou, krabica je priamo obrovská a po celej ploche veľmi kvalitne potlačená, takže sa môžete už v obchode kochať, čože si to vlastne nesiete domov. Na druhú stranu sú to podľa môjho názoru náklady navyše a zbytočné, pretože rovnako krabice pôjde hneď medzi odpadky a alebo jej schováte niekde na pôde.

 

specifikace.jpg

 

Prekvapenie ale čaká aj vnútri. Case je samozrejme chránená obyčajným polystyrénom, to sa zase nebojte, že by tu TT vymýšľalo niečo nové. Ale na miesto obyčajného igelitového vreca ThermaTake obalil case do veľmi kvalitného látkového "vreca". Ten je teda možné používať aj pri bežnom užívaní na prikrytie. Napr. ak odídete na dlhšiu dobu z domu a nechcete, aby sa na case prášilo, prípadne túto vychytávku určite ocenia aj notorickí upratovači a môžu case na noc zakrývať. Rozhodne je to ale vec použiteľnejší, ako potlačená krabica, takže za toto malé bezvýznamné plus.

 

02.jpg

 

Čo sa týka príslušenstva, tak to je uložené v skromnej ​​krabičke vo vnútri case a neobsahuje v podstate asi nič zvláštne. Všetky skrutky však majú čiernu povrchovú úpravu, aby ladili ku skrini, čo je príjemné. Samozrejmosťou už je niekoľko sťahovacích pások pre jednoduchší cablemanagement a potom aj skrutky pre ručné uťahovanie. Ale ako som už povedal, nič netypického.

 

01.jpg

 

Teraz už ale nebudem utekať od témy a vrátime sa k čelnému panelu. Ten je kompletne celý z plastu, ako už bolo uvedené vyššie a je tvarovaný do jemnejšieho oblúka. Na mňa pôsobí veľmi príjemným dojmom, ktorý len podčiarkuje farebná kombinácia. Matný čierny plast je totiž ozvláštnený asi 4mm červeným lemom na okraji dvierok, čo vidíte na fotografiách.

 

43.jpg

 

Mohlo by sa zdať, že dvierka sú polená a otvára sa len ich vrchná časť, ale zdanie klame. Stačí jemne zaostriť a zistíte, že sa otvoria celé a pod nimi sa ukrýva hneď deväť veľkých 5,25 "pozícií. Tu ale opäť pozor! Element S rozhodne toľko pozícií neponúkne, pretože tých spodných šesť je falošných. Aj keď ani to nie je zase tak úplne pravda. A teraz máš trošku pocit, že som sa do toho zamotal, takže ešte raz a lepšie.

 

03.jpg

 

V základe má case iba tri použiteľné 5,25 "pozície, a to tie horné. Za zvyškom sa totiž nachádzajú držiaky predných ventilátorov, ktoré je však možné odňať. Tým nám vznikne priestor pre ďalšie úpravy. A varianty sú hneď dve. Buď otočíme existujúce kôše na pevné disky, ktorý je normálne smerovaný k ventilátorovým bokom, takže sa k diskom dostaneme pohodlne po sňatí čelného panelu, alebo je tu druhá varianta, kedy sa dokúpi samostatný držiak (trebárs aj vo veľkosti 5,25 ") a namontuje sa na miesto toho originálneho úzkeho. Tým nám pozície hneď narastú a nie je problém využiť všetkých 9 potencionálnych pozícií. Pevne dúfam, že po tomto odseku je to už tak nejako jasné.

 

07.jpg

 

41.jpg

Tým sa dostávame aj do priestoru medzi šasi a čelný panel. Keďže sú pozície osadené prachovým filtrom, určite vás bude zaujímať, ako ich prípadne vyčistiť. Odobratie celého čela je prevedené naozaj veľmi dobre a pohodlne. Na fotografii vidíte madlo, ktoré je umiestnené na spodnej strane case. Vo chvíli, kedy chcete čelný panel zložiť, stačí za neho len jednoducho zatiahnuť a panel vyskočí. Nikde nie sú žiadne káble ani ďalšie úchyty, pretože všetky prepojenia sú do hornej časti case a tak je manipulácia s čelom príjemná.

 

38.jpg

 

42.jpg

Čo sa týka dvierok, tak tie fungujú výborne, len sa jedná o pomerne slabý plast, takže sa trošku krúti. Zabezpečenie je potom prevedené za pomoci malého magnetu, ktorý ale nie je extra silný, takže naozaj nepotrebujete skoro žiadnu silu, aby ste dvierka otvorili. Po nejakej dobe testovania som začínal mať trošku strach z použitého plastu. Ten je síce veľmi kvalitný a tvrdý, ale povrchová úprava mi prišla celkom náchylná na poškrabanie. Je teda potrebné si dať pozor, aby ste o case nezavadili niečím ostrým, ale rozhodne sú náchylnejšie povrchy, to sa nebojte ...

 

Predstavenie pokračuje

 

05.jpg

 

 

Tým sú asi informácie o čelnom paneli kompletné a môžeme prejsť o kúsok vyššie, pretože Element S je dosť prepracovaný aj v hornej časti. Už len fakt, že sa tu nachádza ovládací panel, znamená, že si vrchný kryt musíme všímať. Konštrukcia je v tomto prípade veľmi podobná ako u čela, pretože na seba tieto dva "kusy" priamo nadväzujú. Materiálom je teda opäť matný čierny plast, ktorý je na pevno prichytený k plechovej šasi.

 

09.jpg

 

Hneď vpredu nájdete ovládací panel, ktorý je veľmi priestranný a ponúka hneď niekoľko funkcií. V prvom rade je to samozrejme POWER tlačidlo, ktoré vystupuje nad povrch a je vyvedené v striebornej farbe, aby ho nebolo možné len tak prehliadnuť. Hneď za ním sa schováva aj RESET, ktorý je však už menší a zapustený v povrchu, aj keď striebornú farbu ThermalTake zachoval. Po oboch stranách power tlačidla sa nachádzajú indikačné LED ktoré svieti príjemne decentne, takže sa nemusíte báť nechceného osvitu celej miestnosti.

 

44.jpg

 

 

 

Samozrejme tu ale nemôžu chýbať ani čelné konektory, či sa tomu však dá ešte tak hovoriť. Panel je už skôr v hornej časti ako v spodnej. Opäť sa ale jedná skôr o štandard, teda dvojicu USB, eSATA a dvojica audio konektorov. Oceňujem, že oba USB konektory majú okolo seba pomerne dostatok priestoru, takže sa netreba obávať nemožnosti použiť rozmernejšie flashky.

 

11.jpg

 

Hneď za ovládacím panelom sa ale opäť dostávame k tematike, respektíve prirovnaniu k športovému vozidlu. Zaoblený plastový kryt totiž veľmi výrazne pripomína kapotu športiaka, dvojica umelo vytvorených prelisov sa totiž postupne skláňa k vetracej perforácii obdĺžnikového tvaru. Tie sú navyše v tomto prípade veľmi agresívne nasvietený červeným svetlom z LED ventilátora umiestneného pod krytom.

 

13.jpg

 

Vrchný kryt je teda nielen veľmi dizajnovo zaujímavý, ale tiež pomerne funkčný, pretože ventilátor sa stará o odvod teplého vzduchu z case. Prekvapujúca môže byť aj veľkosť tohto ventilátora, kto by totiž vsádzal na štandardných 120mm, prehrá - ventilátor má dokonca celých 230mm, vďaka čomu môže fungovať na nižších otáčkach a teda tichšie.

 

29.jpg

 

 

Ak sa na vrchný panel pozrieme ešte zozadu, tak si nemožno nevšimnúť akéhosi rebrovania, to ale funkčné príliš nie je, slúži to podľa môjho názoru čisto ako vizuálny prvok, takže case vyfukuje priamo hore, nie dozadu.

 

08.jpg

 

Po naklopení vrchného panela hneď skĺzneme i k bočniciam. My tu dnes máme model 1N2Z, ktorý nie je vybavený perforáciou a ventilátorom na ľavej bočnici (model 1W2Z). Vďaka tomu sú bočnice o dosť skromnejšie, i keď ani tak sa nedá hovoriť o jednoduchosti. Hneď od prednej časti sa totiž prostriedok bočnice jemne zapúšťa pod povrch, aby v zadnej časti bol pokrytý perforáciou. Jej význam by som pravdepodobne skôr odsudzoval, pretože zbytočne narúša airflow, ale vyzerá to naozaj výborne, to sa musí nechať.

 

06.jpg

 

 

V perforácii je navyše ešte vylisované madlo, za ktoré je možné bočnicu vysúvať. Opäť mám pocit, že pozeráme na športovú verziu počítačovej skrine. Ak by sme kúpili verziu s bočným ventilátorom, tak sa bude jednať o totožný kus ako v strope, teda 230mm červeno podsvietený fan. Osobne by som ale do tejto verzie nešiel hlavne asi kvôli strate určitej agresívnej elegancie, ktorú majú tie "čistejšie" bočnice.

 

45.jpg

 

Ak bočnicu zložíte, čaká na vás ďalšie celkom zaujímavé zistenie. Použitým materiálom je asi z 95% síce oceľový plech, ale ak sa zadívate na hrany, tak zistíte, že tu ThermalTake použil plastové tesnenia. To má za účel predovšetkým odrušenie všetkých možných vibrácií a jemnejšie dosadanie bočnice na šasi.

 

19.jpg

 

Mimo to je ešte priamo na dosedovej ploche asi 1mm vrstva tvrdenej gumy, ktorá zabezpečí 100% tesnenie. Takže opäť plusové body a predovšetkým sa jedná o riešenie, ktoré funguje a na tomto type case rozhodne nepôsobí nijak rušivo.

 

36.jpg

 

 

Nesmiem ale zabudnúť ani na spodnú časť case. Tá už je plechová a je vlastne súčasťou samotnej šasi. Vďaka tomu, že sa ale vlastne jedná o FullATX case, aj keď TT jej radí medzi middle-tower, nemôžeme sa čudovať, že zdroj je, ako je dnes moderné, umiestnený pri spodnej strane. K tomuto účelu je samozrejme potrebne aj spodné perforácie, aby mohol zdroj odniekiaľ nasávať vzduch. Ani Element S nie je výnimkou, ale perforácia nie je nijak moc veľká, je to vlastne pruh medzi nožičkami so štvorcovou perforáciou, navyše osadený prachovým filtrom, ktorého čistota je úplne jednoduchá.

 

22.jpg

 

 

17.jpg

 

Samotný zdroj potom sedí už na pripravených "koľajničkách" a od spodnej strany je odsadený asi 10mm. To už sme ale v interiéri, späť teda k podlahe. Začal som totiž o nôžkach a s nimi musím pokračovať.

 

35.jpg

 

Osobne som totiž čakal niečo lepšie, napríklad tvrdenú gumu, apod. ThermalTake ale použil vlastne obyčajné "Nacvakávacie" nožičky, ktoré rozhodne nebudú moc dobre brániť prenosu vibrácií.

 

37.jpg

 

V prednej časti podlahy už je len páčka pre odklopenie čelného panelu, o ktorej sme už hovorili. Nič iné a originálneho tu určite nenájdeme, okrem niekoľkých prelisov pre zvýšenie pevnosti šasi. Zostáva tu však samozrejme ešte zadná časť. Ak od nej čakáte niečo extra, tak sa nedočkáte, pretože je viac než obyčajná. Len nie príliš vkusne lisovaný plech v čiernej farbe, navyše s dvojicou pozícií pre 60mm ventilátory (údajne kvôli grafickej karte), ktoré podľa môjho názoru nenájdu svoj ​​účel. Ten, kto by chcel ešte osadzovať ventilátor, tak ho pridá skôr do bočnice, ale len ťažko dva nejaké krikľúnom dozadu. Nad kartami hneď vedľa I / Oshieldu už to vyzerá o niečo lepšie, tu je totiž umiestnený 140mm tichý ventilátor, ktorý sa stará spolu s tým horným o odvod tepla. Pozícia je pripravená tak, že nie je problém naskrutkovať ani 120mm verzii, avšak 140mm je súčasťou výbavy.

 

16.jpg

 

Jeho perforácia už je ale o poznanie horšie, pretože má síce tvar včelích plastov, ale nie je príliš odsadená a navyše dosť hrubo spracovaná, takže by som sa trošku obával hlučnosti (aerodynamickej). Nič viac tu jednoducho nie je. Zadná časť je v maximálnej možnej miere lisovaná, aby došlo k zvýšeniu pevnosti, ale funkčne mi pripadá na úrovni tých najlacnejších case.

 

18.jpg

 

 

Interiér a detaily

 

39.jpg

 

A konečne prichádza ten očakávaný pohľad na útroby tohto krásavca. Úprimne za seba hovorím, že som už dlho nevidel case, ktorá by bola vo vnútri tak zložitá hneď na prvý pohľad. Možno to je spôsobené jednoduchosťou drahších skríň napr od LianLi, ktoré som skôr v poslednej dobe mal v ruke, ale aj napriek tomu, keď sa budem snažiť pozerať nestranne, tak si jednoducho myslím, že by to šlo spraviť aj jednoduchšie.

 

20.jpg

 

Veľa tiež robí obrovské množstvo všetkých prelisov, ktoré zo slabého materiálu dokážu udržať pokope aj napospas pevnú konštrukciu. Všetko začína už nad zdrojom, ktorý zámerne vynechám, pretože sme o ňom už hovorili. Tu je totiž umiestnený akýsi preklad, ktorý opäť len podporuje zvýšenie pevnosti a zároveň slúži ako držiak pre 2,5 "disky (prípadne iné interné zariadenia rovnakej veľkosti). Výborne je tadiaľ možné viesť aj kabeláž a kryt tak slúži cablemanagementu, ale jeho účelnosť asi nechápem úplne na 100%. Len niekoľko skrutiek ale bráni tomu, aby ste ho kedykoľvek vyhodili von z case.

 

21.jpg

 

 

24.jpg

 

Nad touto pozíciou už je len plech za základnú dosku, ktorý má niekoľko otvorov pre vedenie kabeláže, takže určite kladné hodnotenie. Chýba tu ale akákoľvek ochrana hrán, aby sa nemohli káble poškodiť. To mi bohužiaľ pripadá trošku na škodu a kazí to celkovo pomerne pozitívny dojem z case.

 

31.jpg

 

O dosť plnšia je potom predná časť case, tu je toho naozaj veľa. Najväčším prvkom je bezpochyby kôš na pevné disky, ktoré je možné inštalovať do pripravených koľajničiek. Zabezpečenie je veľmi pevné, takže sa určite nemusíte báť vibrovaniu disku. Aj dokonca celý kôš je utiahnutý pevne na skrutky a navyše v akomsi zámku, takže nehrozí, že by vibroval. Pre jednoduchšiu obsluhu je teda možné si len po odskrutkovaní  vybrať von, prípadne ho aj otočiť o 90 ° a mať disky osadené smerom spredu dozadu.

 

23.jpg

 

Ešte o niekoľko centimetrov vyššie je potom pozície pre trojicu 5,25 "zariadenia, čo je na dnešnú dobu rozhodne dostačujúce číslo, teda podľa môjho názoru. Tento kôš je pevnou súčasťou konštrukcie, takže jeho demontáž možno nie je. A v podstate práve v tejto chvíli si človek uvedomí, že sa naozaj jedná len o štandardný MiddleTower a nie o full-tower.

 

26.jpg

 

Ten ponúka totiž o poznanie viac miesta okolo všetkých komponentov. Tu si pripadáte trošku stiesnene, aj keď sa samozrejme vojdete aj do takejto case. Veľký vplyv na to má aj tá obrovská hmota na čelnom paneli a v strope, ktorá je vlastne z časti nevyužitá. Case je teda opakom sloganu jednej automobilky - je totiž "malý vnútri, veľký na pohľad".

 

27.jpg

 

Aj cez toto všetko je však inštalácia komponentov príjemná, a ak nepatríte medzi nadšencov, ktorí by chceli niekoľkokrát denne dolovať základnú dosku zo svojej pozície, tak nebudete mať najmenšieho problému. Všetko sa sem totiž vojde a je tu aj dostatok "schovávačiek" na káble a ďalších priechodov, apod. Kabeláž je teda možné urobiť v podstate neviditeľnou.

 

33.jpg

 

 

32.jpg

 

 

28.jpg

 

 

Celkové zhodnotenie

A sme v samotnom závere. V tejto chvíli tak trochu neviem čo povedať. Od okamihu prijatia case k testu som bol k nej skôr skeptický, ale nejakým nepochopiteľným spôsobom si ku mne tú cestu našla a objavil som veľa a veľa vecí, ktoré ma príjemne prekvapili. Či už hovorím o dizajne, ktorý na obrázku vyzerá pekne, v reáli trošku umelo, ale pritom lepšie ako na obrázku, alebo o preplácaní interiéru, ktorý je ale vlastne pomerne dosť praktický.

 

ilustrace4.jpg

 

Každopádne je to pre mňa tak nejaký nový náhľad na case od ThermalTake. V porovnaní s legendami ako Xaser sa samozrejme jedná o nižší model, ktorý sa ale dokázal v mnohých ohľadoch z týchto rokmi preverenými case poučiť a ponúknuť aj niečo navyše. Za mňa teda musím hodnotiť len a len kladne, ale na druhú stranu upozorňujem, že sa naozaj jedná o case, ktorá sa vám musí asi hneď páčiť, inak si k nemu cestu nenájdete.

 

ilustrace5.jpg

 

Aj v tomto ohľade si zastanem pomenovanie športové, pretože case je taká ako celok. Presne ako najlepšie športové autá (teraz myslím športové a nie luxusné) je veľmi nepohodlná a ťažkopádna a pritom veľmi elegantná a z každej časti z nej srší agresivita. Ak práve toto je to, čo vás oslovuje a čo hľadáte, tak bude Element S tou ideálnou voľbou.

 

40.jpg

 

Ak chcete eleganciu, pôjdete ale k SilverStone alebo k LianLi, ak nechcete ani jedno a chcete ušetriť, kúpite si Eurocase. Proste taká je situácia a voľba už je na vás.

 

04.jpg

 

Ak by som mal predsa len ešte uvažovať o kladoch a záporoch tohto modelu, tak asi začnem zápormi. Tie je veľmi ťažké rozpoznať práve v nadväznosti na predchádzajúce odseky, pretože ona je vlastne na jednu stranu záporom celá case, ak sa na ňu budeme zle pozerať. Pokiaľ ale toto opomenieme, tak nedostatky vidím predovšetkým v ušetrenie na materiáli šasi, ktorá drží tak pevne vďaka výraznému lisovaniu. S tým je spojená aj nepríliš vydarená zadná časť, kde absolútne nepochopím dvojicu 60mm pozície pre ventilátory. A potom sú to určite plastové nožičky, ktoré do tohto segmentu už jednoducho nepatria. Konštrukčne som spokojný, ale materiál to chce rozhodne lepší.

 

12.jpg

 

Teraz ale ku kladom. Veľmi ma potešilo perfektné spracovanie odhlučnenie bočníc, ktoré síce nevyzerá príliš vábne, ale za to funguje. Kladné hodnotenie si zaslúži ale aj celá časť a stropný panel, pretože ich spracovanie je veľmi dobré a predovšetkým elegantne funkčné. Podobne chválim aj predné pozície pre ventilátory a ich dostupnosť. Jednoducho niekoľko detailov, ktoré ponúka určite aj iné case, ale tu sa mi proste páči.

 

logo-thermaltake--1-.jpg