Choď na obsah Choď na menu

Top 10 najdivnejších Casemodov

Top 10 najdivnejších Casemodov

 

Počítače majú mnohé rôzne príchute, ale zrejme to nie je dosť "chutné" pre všetkých. Case modding - úprava počítačových skríň - sa stal veľkým koníčkom pre tisíce nadšencov po celom svete.

Počas minulého týždňa som všade hladal  tisíce a ešte tisíce rôznych casemodov k vytvoreniu tohto zoznamu Top 10 najpodivnejších casemodov vôbec. Vaši osobný favoriti nemusia byť v zozname, tak neváhajte pridať komentár nižšie.

 

 

10. Mikrovlnná PC

Začneme tým casemodom, ktorý nie je tak divný  ako vyzerá. Je to mikrovlnná rúra. Tento casemod bol postavený na CES 2003 a myslím si, že sa práve roztrhlo vnútro mikrovlnnej rúry a nahradili ho PC komponentmi. Hoci vyzerá dobre.

 

pc-computer-case-mod-microwave.jpg

 

9. Wallcrawler

V porovnaní s niektorými inými casemodmi tu máme celkom radikálny dizajn. Všetky diely sú opatrené na vonkajšej strane skrine a jeho účelom je len praktický design od užívateľa PC .

 

051221_c09.jpg

 8. Zbraň hromadného ničenia (The WMD)

Zbraň hromadného ničenia je skrátka  zbraň hromadného ničenia a to je presne to, čo tento projekt je.Hoci na fotke to ešte nie je dokončené avšak zostavenie tejto bomby je veľmi pôsobivé.Len dúfam, že to nevybuchne... :)

 

051221_c08.jpg

 7. R2D2 PC

Niekto postavil repliku R2D2  vybaveným počítačom vo vnútri. Vyzerá to celkom fajn. 

 r2d2casemod.jpg

 6. Lego Mac

Keď sa pozriete cez tisíc rôznych casemodov, začnete sa čudovať, prečo sú takmer všetky casemody založené na PC. Je počítač Apple prírodná krása? Každopádne to bolo dosť osviežujúce vidieť túto Lego Macintosh.Tento casemod bol vytvorený v roku 1997 z poškodenej Apple PowerBook 5300.

051221_c06.jpg

5. Cyberpumpkin

Cyberpumpkin je jedným z mojich obľúbených casemodov v tomto zozname. Je  tak divný - v krásnom spôsobe hehe. Bol  na zákazku postavený pre Intel na obdiv svojich procesorov Pentium 4 na E3 2002.

051221_c05.jpg

 4. Chrobák Y2K

 Povrch tochto chrobáka vyzerá vynikajúco. Určite sa leští niekoľkokrát denne. Ale prečo je to jeden z casemodov ktorý je tak vysoko v tomto zozname? Ja vám poviem prečo. Stavba tohto casemodu trvala 6 mesiacov.Je to divné že. 

051221_c04.jpg

 3. Perník PC

Je od rovnakého autora ktorý postavil  Cyberpumpkin a  je to naozaj čistý perník PC. Vyzerá naozaj dobre len škoda, že ho nemôžeme jesť pretože obsahuje drevovláknité dosky s výnimkou cukrovej výzdoby na vrchu.Keby bola vianočná výzdoba tak by sa asi dostal dosť ďaleko do zoznamu. Ale pozor je to naozaj cool modding a práve tretie miesto je pre neho ideálne.

051221_c03.jpg

2. PC toaleta

Samozrejme, že tento casemod je na vrchole top 10 najdivnejších casemodov, pretože to je niečo naozaj unikátne. A čo môže byť niečo viac ako unikátne mať svoj vlastný záchod PC. Postavili ho pekne no síce mne osobne by prekážalo sa v záchode špárať, ale ako hovorím je to unikát.

pc-computer-case-mod-toilet-pc.jpg

 1. Slečna Kanne PC

A konečne - najdivnejší casemod je tu. Ten bol postavený pre istý  časopis na jar v roku 2004 a je to  nejaká manga postava.V tomto zozname je podla mna asi najlepšie zostavený PC casemod a je dosť divný!.

051221_c01.jpg